Ticaretin tarihi kadar eskilere dayanan tabelacılık teknolojinin gelişimi ile bugün her ne kadar çok ciddi mesafeler kaydetmiş olsada aslında her zaman için butik yani özel terzilik gibidir. Zira genel de her müşteriye özel üretim yapmak zorundasınızdır. Tasarımı ile ölçüsü ile seçilen malzemeye göre her detayı ayrı ayrı bir işçiliktir. En küçük detayı atlamanız size ciddi bedeller ödetir.
Reklamcılık aslında genelde tecrübe üzerine bina edilmiştir. Birçok konu da teorik bir bilgiye ulaşamazsınız. Eski ustalardan gelen tecrübeler üzerine bir çok projeyi gerçekleştirirsiniz. Elbette günümüz imkanları ile de bir çok konuda statik hesaplama, projelendirme gerçekleşse de yine de bir çok konuda tecrübeler vaz geçilmezdir.
Bu blogta bizde bazı tecrübelerimizi bizden sonraki nesillere biraz ders, biraz da anekdot olması için aktaracağız.
1- Günümüzde her şey diijital dünyada dönüyor olsa da siz yinede üretilecek işlerin çıktısını almayı ihmal etmeyin. Zira bir söz vardır "söz uçar, yazı kalır " dijitalleşmede de projenin detaylarına daha iyi hakim olabilmek için çıktısını almanızı tavsiye ederiz.
2-Her siparişin en küçük detayı için dahi müşterinizden onay/teyit almayı ihmal etmeyin. Üreteceğiniz materyalin malzeme detayları başta olmak üzere bütün görsel detaylarda müşterinin onayını almanız günün sonunda olabilecek gelişmelere karşı tedbir almış olmanızı sağlar. Öyle zaman oluyor ki müşteri lehine malzeme seçimini değiştirmeniz müşterinin aklında soru işaretlerine dolayısıyla üretim hatta montaj sonrası krizlere ve tahsilatta sorunlara sebep oluyor. Biz Yenidoğu Reklam olarak üreteceğimiz gerek baskı, gerekse kutu harf-logonun malzeme cinsi,ölçüleri, kalınlığı, rengi başta olmak üzere en küçük detayında dahi müşterimizden onay alarak ilerleriz. Bu durum hem bizim karliliğimize katkı sağlarken müşterimizin de siparişini kaliteli teslim etmemizi sağlar.